News Events Dudes Download Return
 
[GameDude] LASCAR -ajokoulu
Johdanto | Pikakurssi | Startti | Kisa
 

MOTTO: 'To be faster, drive slower'. No mitä hittoa tämä tarkoittaa? Yksinkertaisesti sitä, että jos ajat liian lujaa mutkaan, et pysy optimilinjalla. Optimilinjalla pysyvä hitaampi kuski tahkoaa parempia kierrosaikoja, kuin mutkat leveäksi suurella nopeudella sössivä kuski. Mitä vähemmän radalla on kallistusta, sitä tärkeämpää on pystyä ajamaan optimilinjaa pitkin.

PIKAKURSSI - SIKALYHYT VERSIO:
VAPAAT HARJOITUKSET: Älä kohella ja vältä kolarointia.
AIKA-AJO: Siirry heti varikolta radalle, ja aja kierros (tai kaksi joillain radoilla) optimilinjaa pitkin.
STARTTI: Seuraa edellä olevaa autoa noin autonmitan päästä, kunnes spotter huutaa "GREEN FLAG, GREEN, GREEN, GREEN". Tällöin kaasu auki. Älä ohita ennen ensimmäistä mutkaa.
KISA: Pyri ajamaan optimilinjaa. Jos haluat antaa tietä ohittajalle, mene mutkaan ulkolinjaa pitkin. Pyri ohittamaan suoralla sisälinjaa pitkin.

Ja sitten vähän pidempi versio.

VAPAAT HARJOITUKSET:
1. Älä kohella ja vältä kolarointia. Monille vapaat harjoitukset ovat ainoa mahdollisuus rataan tutustumiseen. Aikaa on vähän, jokainen kierros on tärkeä.
2. Jos joudut onnettomuuteen, pidä jarru pohjassa ja odota auton pysähtymistä. Sitten paina ESC ja pois autosta, jotta raato saadaan heti pois radalta muita häiritsemästä.

AIKA-AJO:
1. Siirry autoon heti, kun se on mahdollista.
2. Aja heti apronin läpi radalle ja kiihdytä varovaisesti. Aika-ajossa ei tarvitse noudattaa normaaleita varikolta poistumissääntöjä. Aika-ajo alkaa siitä, kun ylität lähtöviivan 1. kerran.
3. Riippuen radasta, aja 1 tai 2 nopeaa kierrosta käyttäen optimilinjaa. Kuuntele spotteria, se kyllä kertoo, jos tarvitsee ajaa kaksi kierrosta.

STARTTI:
1. Siirry autoon heti, kun se on mahdollista. Sitten paina F2 ("standings"- eli sijoitukset- näyttö tulee päälle) ja sen jälkeen välilyöntiä (sijoitukset-näyttö muuttuu reaaliaikaiseksi ja näyttää muiden autojen sijainnin radalla suhteessa pelaajan autoon). Opettele käyttämään tällä tavalla näkyviin saamaasi näyttöä (näkyy oikeassa alakulmassa).
2. Kun moottori käynnistyy, vaihda ykkönen silmään. Älä koske kaasuun kytkin (jos sitä käytät, useimmat dudeista luultavasti eivät) pohjassa, koska tämä näkyy muille takapyörien sutimisena ja isona häiritsevänä savupilvenä.
3. Jos auto meinaa valua, paina jarru pohjaan.
4. Kun suoraan edessä oleva lähtee liikkeelle, lähde heti liikkeelle ja pidä sama etäisyys ja ajolinja koko ajan!
5. Älä välitä naapuriletkasta, keskity suoraan edessä olevaan autoon!
6. Vältä sudittamista: auto voi karata käsistä radan kallistuksen takia, ja savu häiritsee takana tulevia.
7. Pidä nopeus mahdollisimman vakiona, kunnes spotter huutaa "GREEN FLAG, GREEN, GREEN, GREEN".
8. HANAA! Varo kuitenkin törmäämästä suoraan edellä olevaan autoon. Älä vaihda ajolinjaa ennen maaliviivaa.
9. Vältä ohittamista omassa letkassa ennen ensimmäistä mutkaa. Jos edellä oleva on hitaampi, löysää kaasua, mutta ÄLÄ ohita. Naapurijonon autoista ei tarvitse välittää.
10. Jos lähdet paalulta: kun turva-auto poistuu edestä, pidä nopeus ja linja edelleen, kuten edellä on sanottu kohdassa 7.
11. Jos lähdet 2. sijalta: älä ohita paalulta lähtijää ennen starttiviivaa.

KISA:
JOS AUTO ON RIITTÄVÄN EHJÄ (eli sillä voi ajaa hallittavasti suhteellisen lujaa):
1. Pyri aina ajamaan optimilinjaa.
2. Jos rinnalla on toinen auto, pidä oma linja (joka on tällöin joko sisä- tai ulkolinja).
3. Ohita vasemmalta, siis sisä- eli alakautta. Pyri pääsemään rinnalle jo suoralla. Älä sukella mutkaan viimetingassa. Jos ajat sisälinjaan rinnalle jarrutuksessa, VARMISTA, että pystyt pitämään autosi sisälinjalla.
4. Jos haluat antaa tilaa takaa tulevalle, pysy suoralla ulkona ja mene mutkaan ulkolinjaa pitkin. Pysy mutkassa ulkona. Ohittaja pääsee tällöin ohi sisäkautta käyttäen optimilinjaa.
5. Kun edessä on onnettomuus tai ruuhkaa, nosta kaasua heti pois. Jarruta lisäksi kevyesti, jos näyttää ahtaalta. Vältä paniikkijarrutuksia, koska takana oleva auto ei välttämättä ehdi reagoimaan siihen.
JOS JÄÄT ONNETTOMUUTEEN:
1. Älä liiku sivusuunnassa, jos autoja tulee takaa kohti.
2. Siirry pois radalta, jos nenä ei ole menosuuntaan: jos nokka on ulospäin, pakki silmään ja auto suoraan apronille. Jos nokka on sisäänpäin, ykkönen pesään ja aja auto suoraan apronille. Jos nokka on tulosuuntaan, ykkönen pesään ja käännä auto oikealle alas ja aja apronille.
3. Tarvittaessa tilaa hinaus painamalla CTRL-T.
KISARADALLE TULO UUDELLEEN:
1. Älä koskaan tule radalle mutkassa. TOISTAN: älä koskaan tule radalle mutkassa.
2. Älä koskaan tule radalle kohtisuoraan apronilta. TOISTAN KAKSI KERTAA: älä koskaan tule radalle kohtisuoraan apronilta. Älä perkele (anteeksi voimasana) koskaan, koskaan ikinä tule radalle kohtisuoraan apronilta!!!
3. Kiihdytä apronilla, ennenkuin tulet radalle.
4. Jos tulet varikolta, odota spotterin lupaa siirtyä apronilta radalle. Tämä tapahtuu yleensä vasta takasuoralla!

MUSTASTA LIPUSTA KISASSA:
1. Jos musta lippu tulee, on se mentävä kuittaamaan varikolle kolmen kierroksen kuluessa. Tällöin autoa ei saa korjata, ts. jos autoa korjataan tai renkaat vaihdetaan, joudut tulemaan varikolle uudelleen. Mustan lipun kuittaamatta jättäminen johtaa diskaamiseen.

Seuraavassa kahdessa osassa, 'Startti' ja 'Kisa', on edellä kuvattu käyty läpi yksityiskohtaisemmin.

Johdantoon <--> Startti

 
   
Copyright [GameDude]. Page updated 13.5.2003.